Dzisiaj jest Czwartek, 18/04/2024. Życzymy miłego dnia!
Tutor   
.:: Twój koszyk
.:: Pomoc
.:: Kontakt
.:: Warunki zakupu i poltyka prywatności
.:: Polityka cookies
Tutor - Księgarnia internetowa
Masz w koszyku książki za łączną kwotę 60.5
Księgarnia 
Edukacyjna 
Podręczniki 
Szkolne 
Oficyna 
Wydawnicza 
Studium 
Oświatowe 
Ośrodek Badania 
Kompetencji Edukacyjnych 

   Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w szkole zawodowej

   Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w szkole zawodowej
Dodaj do koszyka
Twój koszyk
Autorzy: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
ISBN: 978-83-7141-596-8
Wydawnictwo: REA
Cena: 29.50 zł 25.00 zł

Format książki: 19 cm x 25 cm
Oprawa książki: miękka
Ilość stron: 168
Rok wydania książki: 2008
Podobne kategorie: Przedmioty zawodowe
Inne książki autorów: Superczyńska, Żylińska-Kaczmarek

Opis książki:
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe wPolsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.

.:: Oficyna Wydawnicza  :: Studium Oświatowe  :: Księgarnia edukacyjna  ::.